כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
הכל אנשים

תומר סולנה (משמאל) ויוחאי נבו. "להפיק אירועי קולינריה מול נופים עוצרי נשימה" צילום: דניאל טנא
תומר סולנה (משמאל) ויוחאי נבו. "להפיק אירועי קולינריה מול נופים עוצרי נשימה" צילום: דניאל טנא
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

גורמה קיבוצי בחיק הטבע? יש דבר כזה!

תומר סולנה (בן קיבוץ חניתה) ויוחאי נבו (בן המושב חצבה) מציעים חוויה קולינרית יוצאת דופן בחיק הטבע

ארנון לפיד 
פורסם: 12.07.12, 08:05

מדי חודש, בערבו של יום שישי, עם השקיעה, הם יוצאים בחבורה של כמה עשרות אל חיק הטבע, הרחק מרעש הכרך והציביליזציה, כדי לחוות אירוע קולינרי יוצא דופן.

 

עוד על הקולינריה הקיבוצית:

 

האוכל מוכן עבורם באמצעים של ילידי האמזונס: מדורה וגחלים, מי מעיין, טוב, נו, גם גז, אבל הארוחה - גורמה: לחמים טריים, שוקי טלה הנצלים בין שכבות גחלים באדמה, פויקה מבעבע עם זנב שור, שיפודי ענק של בשר אנטרקוט במשרת סילאן ולימון כבוש, פסטה טרייה ממולאת בחצילים שנצרבו במדורה של גזעי הדרים, ועוגות פונדנט שוקולד נוזליות שנאפות על גחלים לוחשות. מריירים? אתם יכולים גם!

 

למיזם הזה, בן השנתיים, קוראים "חוג הסועד הנודד", ומייסדיו ומוביליו - השף, אשף הבשר, יוחאי נבו (בן המושב חצבה), ואיש היין והשיווק תומר סולנה (בן קיבוץ חניתה), "מבקשים לשתף את הבאים באהבתם הגדולה לרזי הקצבות ולקסם היקבים הקטנים" (ולא בחינם, כמובן) .

 

אירוע של "הסועד הנודד". "הפייסבוק הבריא של המציאות העכשווית"
אירוע של "הסועד הנודד". "הפייסבוק הבריא של המציאות העכשווית"

 

סולנה (32), בנם של חברי קיבוץ, אב ממוצא שוויצרי ואם ממוצא מרוקאי ("מבחינה עסקית אני יותר דומה לאבא, בטמפרמנט אני יותר מרוקאי"), נשאב לנושא עוד בקיבוץ, כשהקים בו את מועדון "המתנדבת". אחר-כך, לצד לימודי מנהל עסקים ברופין, והדרכת הנעורים בקיבוץ העוגן, פתח על גדות נחל אלכסנדר את בר-בטבע, "ולנסיה". עד שבחר להתמקד ביין.

 

את נבו הכיר בצבא, בשירות המשותף ב"מגלן", ויחד טוו את חזונם: "להפיק אירועי קולינריה מול נופים עוצרי נשימה, בשילוב עם כמיהה ליצירתיות, אהבת הארץ, אוכל מעולה, ושמחת החיים הפשוטה - כל זאת, תוך חשיפת עסקים יצרניים, כמו יקבים ומבשלות בירה מקומיות, חוות אורגניות ויצרני גבינות".

 

איזה סוג של אנשים מגיעים?

תומר סולנה: "בהתחלה הגיעו בעיקר חבר'ה מהמעגלים הקרובים לנו, מהקיבוץ ומהמושב. לאט-לאט המעגלים התרחבו, והתחילו להגיע אנשים נוספים, דרך 'פייסבוק'. החוג שלנו הוא הפייסבוק הבריא של המציאות העכשווית, שבו אנשים מכירים אנשים, לא דרך העבודה, ולא בהכרח לשם דייטים, אלא פשוט באים להעביר ערב מול המדורה, במדבר,

או לצד הבניאס, לשתות יין משובח, לחגוג ולסעוד אוכל מצוין, להתקשקש ולשיר. יש כאן ביטוי חזק לאהבת הארץ, לנופיה ולתנובה שלה".

 

לצמחונים אין מה לחפש אצלכם.

"יש, ועוד איך. אשתי צמחונית, והיא אוהבת מאוד להצטרף. יש לנו מגוון של מנות צמחוניות נהדרות".

 

עכשיו, כש"החוג" כבר רץ, תומר ויוחאי כבר מתכננים מיזמים נוספים באותה הרוח: "הסועד ביקב" - ארוחה טובה ביקב בוטיק כלשהו, תוך שתיית יין מתוצרתו, ו"ויין-באס" - טיול באוטובוס בין כמה יקבים, לגימות, וארוחת צהריים טובה.

 

בוא נחזור ל"חוג הסועד הנודד". כמה עולה החוויה?

"ארוחת הערב, הלינה במקום מסודר - חאן, או משק - וארוחת בוקר: 270 ש"ח".

 

טוב, יש ודאי הנחה לקיבוצניקים...

"אפשר לשלם עם תלושים..."

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות