כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
ליהיא לפיד

ליהיא לפיד צילום: ורדי כהנא
ליהיא לפיד צילום: ורדי כהנא
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

סיר אחד גדול

(שאפשר לאכול ישר ממנו)

פורסם: 22.01.17, 10:30

עם כל מה שקורה שם בחוץ, השבוע הכי רציתי בית. בלילות הקרים רק רציתי שכל האפרוחים שלי ישובו הביתה. שנשב בסוף השבוע יחד, ושיהיה חם בלב.

יש שבועות שבהם אני רוצה לכבוש פסגות, יש שבועות שבהם אני מתרוצצת להספיק עוד קצת, לא להחמיץ.

השבוע הזה היה אחר. רק רציתי להעמיד סיר ולהגיף תריסים.

להכין סיר גדול וחם של אוכל מנחם. כזה שמחזיר את התחושה של בית, של יחד. שעושה סדר בלב ובגוף.

× × ×

 

הכי אני אוהבת בחורף לאכול מהסיר עם כף. ככה, לעמוד ליד התנור, ולגנוב.

יש אמונה שאומרת שקלוריות שנזללות בעמידה ליד התנור, ללא צלחת ורק עם כף גדולה, לא נחשבות ולא משמינות.

זו אמונה שאין בה היגיון, ועדיין חצי מדינה חושבת ככה. וגם אני.

× × ×

 

אם אוכלים חמין, לא נוהגים (צילום: ליהיא לפיד)
אם אוכלים חמין, לא נוהגים (צילום: ליהיא לפיד)

 

כשהייתי קטנה, סבתא ציפורה הייתה תופסת אותי עומדת על כיסא וגונבת מהסיר, כי לא הייתה לי סבלנות לחכות לארוחה. היינו מגיעים אליה מערד, וכל הדרך הארוכה (שהייתה אז עוד יותר ארוכה מהיום) הטעמים של התבשילים שלה היו לי על הלשון.

היא הייתה לוקחת לי את הכף ומחייכת (בשביעות רצון ענקית) ואז ממהרת לעשות פרצוף כאילו היא כועסת ומאיימת עליי באיום הכי נורא. היא הייתה אומרת שמי שאוכלת בעמידה יהיו לה קרסוליים עבים.

וכל החיים פחדתי אחר כך מקרסוליים עבים.

ומזה שיגדל לי עץ בבטן כי לפעמים אכלתי חרצנים.

× × ×

 

כל שישי אחרי הצהריים בחורף, כשמתחילה להתגנב לה השבת, אני מצטערת שלא הכנתי חמין. זה דורש התארגנות, אבל האמת שזה לא כל כך מסובך. צריך פשוט פעם אחת לנסות ולהפסיק לפחד אחר כך. הפעם הראשונה קשה רק כי את מסיימת את ההכנה עייפה. כי את לא מצליחה לישון. כי ישנו המתח הזה. יצליח או לא יצליח? ואת מטיילת לתנור ולמיטה, למיטה ולתנור.

וכן, לפעמים זה לא מצליח. אבל כמעט תמיד זו הצלחה גדולה.

× × ×

 

פעם מישהו אמר לי שצריך לאסור בחוק לנהוג אחרי חמין.

ואני דמיינתי את סיירת החמין שעוצרת נהגים ונהגות מנומנמים, ששמים יד על הבטן ואומרים: אני לא יכול לאכול אפילו עוד פירור.

ובייחוד את אלו שאחרי שאמרו את זה גילו שהם יכולים. עוד פירור. עוד טיפה.

× × ×

 

חמישה דברים על חמין:

כל מי שאוכל חמין מיד מתגעגע לאיזה חמין אחר מילדותו.

כל מי שאי פעם הכין חמין יש לו הצעות שדרוג וייעול.

תמיד לוקחים רק קצת. ואז עוד קצת. ממש קצת.

ובסוף אוכלים יותר מדי.

ואז מתחרטים. מאוד.

× × ×

 

אז לפני החמין, הנה משהו הרבה יותר פשוט ששלחה שלה סיטן חברתי בקבוצת החברות בווטסאפ.

מתכון לעוף עם אורז ואפונה. מתכון שהיא אמרה עליו:

"תבשיל לשבת קלי קלות להכנה וטעים אש".

לטגן בסיר גדול עם שלוש כפות שמן: 2־3 בצלים חתוכים, 6 ירכיים של עוף בלי העור.

להוסיף פלפל שחור גרוס, שום גבישי, פפריקה אדומה בשמן ולערבב.

להוסיף שתי כוסות אורז מלא (אפשר יותר, תלוי בגודל הסיר. וזה יוצא גם מעולה עם אורז מלא עגול).

להוסיף חבילת אפונה מהקפאה (800 גרם).

להוסיף מים בהתאם לכמות האורז (שתי כוסות אורז — ארבע כוסות מים, ובהתאם ליותר).

להוסיף ארבע כפות רוטב סויה ושלוש כפות אבקת מרק.

לכסות בנייר כסף (כדאי ללפף גם את ידיות הסיר בנייר כסף).

להכניס לתנור לשעה בחום של 180 מעלות ואחר כך חמש־שש שעות בחום של 100 מעלות.

"יוצא פגז ואני בקושי מתאפקת שלא להכין את זה כל שבת".

בשבוע שאחרי, כמה מאיתנו כבר התענגו על התבשיל והרעיפו מחמאות.

× × ×

 

סיר החמין האגדי והסודי של חנה מרעננה.

במשך המון זמן ניסיתי להידחף לסיר החמין האגדי של חנה, הידועה יותר בכינויה הגננת חנה מרעננה. בסוף היא נכנעה ונתנה לי את המתכון. האמת היא שזה פחות מסובך להכנה ממה שנדמה (וכל המצרכים נמצאים בסופר).

בינתיים עברו השנים וחנה כבר לא איתנו. וכל פעם כשמתחיל החורף אני רואה איך חברתי תמי, הבת שלה, מתגעגעת. ואני איתה. אז חנה, שתדעי, הטעם שלך עוד איתנו כאן. מחמם את השבתות של החורף.

 

המרכיבים:

250 גרם שעועית לבנה קטנה

250 גרם שעועית חומה קטנה

שמן לטיגון

3 בצלים

13־10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים

½1 ק"ג בשר (מומלץ אסאדו) חתוך לקוביות גדולות

גרון של הודו (הסוד של חנה, שלא נותן לחמין להתייבש.)

1 נקניק קבנוס, חתוך (לא הכרחי)

5 שזיפים מיובשים

5 שיני שום

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור

2 כפות סוכר

6 ביצים

1 חבילת קישקעס מוכנים קפואים מהסופר

 

ההכנה:

1. משרים את שני סוגי השעועית במים למשך לילה שלם.

2. למחרת מטגנים בסיר במעט שמן את הבצלים. כשהם מתחילים להשחים מניחים מעליהם את תפוחי האדמה, מנקים במים רותחים את הבשר וגרון ההודו ומוסיפים לסיר, מפזרים מעל את חתיכות הנקניק, השזיפים והשום. מסננים את השעועית, שוטפים אותה ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומתבלים באבקת המרק, במלח ופלפל.

3. והנה עוד סוד של חנה: משחימים במחבת שתי כפות סוכר ויוצקים על תכולת הסיר.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד שעה בסיר מכוסה. מורידים מהאש. מוסיפים את הביצים ואת הקישקעס. מכניסים את הסיר המכוסה לתנור למשך הלילה בחום נמוך (100־80 מעלות).

 

לשדרוג: יש האוהבים את החמין כהה ומוסיפים ½ כוס תה.

× × ×

 

ואם אוכלים חמין, לא נוהגים. ועוד משהו חשוב: מבטיחה לבדוק לשבוע הבא גם איך עושים חמין צמחוני כי גם אני משתדלת להמעיט באכילת בשר.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות