כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
הקיבוצניקים

נתן גלקוביץ'. "אין זמן לבזבז על דברים שלא אוהבים" צילום: מהאלבום הפרטי
נתן גלקוביץ'. "אין זמן לבזבז על דברים שלא אוהבים" צילום: מהאלבום הפרטי
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

הקיבוצניק מבשל לזכר בתו שנהרגה

נתן גלקוביץ' מברור חיל, ששכל את בתו דנה, נזכר שאמרה לו פעם "אתה תמיד תבשל בשבילי". נתן פתח בקיבוצו את המסעדה הברזילאית "מידס", והוא נוסע בעולם, מספר את סיפורו ומדבר על חשיבות השלום. הוא ענה לשאלון שלנו

ידיעות הקיבוץ 
פורסם: 05.05.14, 06:25

מוזמנים הכיר את נתן גלקוביץ', מקיבוץ ברור חיל:

 

 

סטטוס: בן 62, נשוי לפרלה. יש לנו שלושה ילדים ושני נכדים. הבן הקטן, אוריין (27), הוא סטודנט במכללת ספיר. הבת האמצעית, דנה ז"ל, נהרגה בגיל 22 מפצמ"ר שנחת ביישוב נתיב-העשרה. הבת הגדולה, שרון, נשואה ואם לשניים, גרה בקיבוץ, שני בתים לידינו.

 

עבודה: בעבר הייתי איש מחשבים בחברת החשמל, ואחרי שבתי נהרגה חיפשנו דרך להנציח אותה. לא רציתי אבן או מצבה, ואז נזכרתי שפעם שאלתי אותה אם היא רוצה ללמוד לבשל, והיא ענתה חד-משמעית שלא, ואמרה לי: 'אבא, אתה תמיד תבשל בשבילי'. עזבתי הכל והקמתי את מסעדת 'מידס' בקיבוץ, שאותה אני מנהל ובה אני מבשל אוכל ברזילאי ואיטלקי. המסעדה היא עסק משפחתי, כולם מעורבים, אבל בשבילי היא החיים. הכי חשוב לי זה איך נראה הסטייק...

 

תחביבים: תמיד בישלתי, גם להוריי, שהיו ניצולי שואה והיגרו לברזיל. הדבר הראשון שלמדתי לבשל היה ניוקי, ואני עושה עד היום אותו ניוקי ומתפרנס מהתחביב שלי. מעבר לזה אני אוהב מוזיקה ברזילאית ומנגן על כל כלי ההקשה. בארץ ניגנתי באלבום "ארץ טרופית יפה" עם מתי כספי, והיום אני מנגן מדי פעם עם החברים בקיבוץ.

 

 

גלקוביץ' במסעדת "מידס". "תמיד בישלתי" (צילום: מהאלבום הפרטי)
גלקוביץ' במסעדת "מידס". "תמיד בישלתי" (צילום: מהאלבום הפרטי)

 

אוהב במיוחד: הריפוי שלי כהורה שכול הוא לדבר על "זה". מאז 2006 אני נוסע לארה"ב ולאירופה, ומדבר שם בעיקר עם ילדים, וגם עם מבוגרים, על הטראומה הפרטית שלי וגם, למרות הנאיביות, על חשיבות השלום במדינה שלנו.

אני עושה את זה כאדם פרטי, בלי קשר לשום מפלגה או ארגון.

 

במיוחד לא אוהב: שחיתות.

 

שביעות רצון, מ-עד 10: 10.

 

אם לא קיבוץ, אז: רק קיבוץ.

 

חלום: לפתוח עוד סניף של המסעדה - בברזיל.

 

מסר: לעשות כל מה שאוהבים וחושבים שחייבים לעשות, עם הרבה שמחת חיים. אין זמן לבזבז על דברים שלא אוהבים.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות