כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אוכלים

טארט אפרסקים צילום: רוית יעקב
טארט אפרסקים צילום: רוית יעקב
 
שלבי ההכנה של טארט אפרסקים צילום: רוית יעקב
שלבי ההכנה של טארט אפרסקים צילום: רוית יעקב
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

הבלוג המתוק: טארט אפרסקים

פירות הקיץ המתוקים מאתגרים את רוית כל פעם מחדש. הפעם היא מכינה לנו טארט אפרסקים עם אפרסקים מקורמלים ועם קראנצ'יות של שקדים, שיוצא מדהים גם בטעם וגם במראה

רוית יעקב 
פורסם: 27.06.13, 07:55

אין על הפירות של הקיץ - מרעננים, מתוקים וקרירים. עם כל פרי "חדש" שנכנס לעונה אני מרגישה שיש לי אתגר חדש. "איזה קינוח מפתיע אני יכולה לעשות עם הפרי הזה..." הפעם הסתכלתי על האפרסקים במקרר והתחלתי לחשוב.

 

למתכונים נוספים של רוית

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

טארט אפרסקים (צילום: רוית יעקב)
טארט אפרסקים (צילום: רוית יעקב)

 

עלו הרבה אופציות: קראמבל אפרסקים, אפרסקים מקורמלים לצד גלידת וניל, קינוח כוסות מוס אפרסק בשוקולד לבן וגם טארט אפרסקים מקורמלים על קרם שקדים. ואחרי הרעיונות, מתחיל שלב הניסיונות. החלטתי ללכת על הטארט ובעבודה די פשוטה יצא לי טארט מדהים בטעמו ויופיו. המרקם העדין של האפרסקים שבושלו בקרמל, בתוספת הקארנציות של השקדים הפרוסים, הופכים אותו למיוחד. מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא.

 

טארט אפרסקים

לבצק פריך:

100 גרם חמאה רכה

60 גרם סוכר

20 גרם שקד מולבן טחון

160 גרם קמח

קורט מלח

1 ביצה

 

למלית אפרסקים מקורמלים:

40 גרם סוכר

20 גרם חמאה

4 אפרסקים בנונים

2 כפות שקדים פרוסים

 

לקרם שקדים:

70 גרם חמאה רכה

60 גרם אבקת סוכר

70 גרם שקד מולבן טחון

10 גרם קורנפלור

1 ביצה

 

שלבי הכנת הטארט (צילום: רוית יעקב)
שלבי הכנת הטארט (צילום: רוית יעקב)

 

הוראות הכנה לקלתית בצק פריך:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד למרקם קרמי, מוסיפים שקד טחון, קמח ומלח. מעבדים מעט ולבסוף מוסיפים את הביצה. מעבדים עד שכל רכיבי הבצק מתאחדים.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות. מרדדים את הבצק ומלבישים על תבנית פאי / רינג אפייה נמוך בקוטר 20'', חותכים את הקצוות שנוצרו בשולי התבנית ומעבירים למקפיא לחצי שעה. אין צורך לאפות את הבצק לפני הכנסת המלית.

 

הוראות הכנה קרם שקדים:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד למרקם קרמי, מוסיפים שקד טחון וקורנפלור, מעבדים מעט ולבסוף מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד למשך 5 דקות על מהירות גבוהה עד שהקרם הופך ללבן ותופס נפח.

 

הוראות הכנת מלית אפרסקים מקורמלים:

במחבת מחממים סוכר עד למצב של קרמל נוזלי (שימו לב לא לעבור את ה-180 מעלות או את הצבע החום הבהיר).

מוסיפים את החמאה ומיד מוסיפים את האפרסקים, מבשלים למשך 2-3 דקות ומורידים מהאש.

 

הרכבת הטארט:

על בסיס הבצק הפריך מורחים קרם שקדים. מעל שופכים את מלית האפרסקים המקורמלים, מפזרים את השקדים הפרוסים, מקשטים ברצועות בצק פריך שנשאר מהשלב הראשון (אפשר עם שבלונות ליצור צורות שונות מהבצק - אני עשיתי פרפרים). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 30 דקות, עד להזהבת הבצק.

 

רוית יעקב, היא בעלת הקונדיטוריה הביתית "נושה - מתוקים בנגיעה אישית". ניתן ליצור איתה קשר בפיייסבוק - http://www.facebook.com/nushabakery

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as18-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    רשימת יישובים במרחב