כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אוכלים

טאקרייה צילום: ריאן
טאקרייה צילום: ריאן
 
טאקרייה צילום: ריאן
טאקרייה צילום: ריאן
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

טאקרייה בתל אביב: שירת הסומבררו

ניסיון חדש ומוצלח מאוד של מסעדה מקסיקנית בתל אביב - מנות לוהטות על השולחן ובפה

נעמי רייכמן 
פורסם: 29.04.13, 07:41

אף פעם לא הייתי במקסיקו. ואולי טוב שכך, מקסיקו נשארה פנטזיה מרגשת. במקסיקו שלי גרות בכפיפה אחת כל הקלישאות. אנשים מחייכים עם סומבררו ענק על הראש, נשים שמנמנות ואמריקאיות בצבע ורוד שותות טקילה מכוס רחבה. מקסיקו בשבילי היא נהר של טבסקו באדום וירוק וגברים שותים בירה קורונה עם פלח לימון תקוע בפייה.

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

תירס בטאקרייה (צילום: ריאן)
תירס בטאקרייה (צילום: ריאן)

 

האווירה השמחה והרועשת גרמה לנו לשחק את המשחק המקדים ולהזמין קודם את המשקאות: אלכסנדר בלונד מהחבית (מגיע רק בשליש, 24 שקל) ומרגריטות

קפואות (28). הסתכלנו בתפריט וכמעט לא הכרנו שום שם שהופיע בו. נעזרנו במלצר המצוין — שילוב של נחמדות לא מעיקה, שמחה ונכונות להקשיב ולהמליץ. הלכנו איתו.

 

לפתיחה הזמנו את המנה שהייתה מונחת על כל שולחן במסעדה כאילו הייתה חלק ממנו — נאצ'וס. הר של נאצ'וס ועליו גבינה מותכת, פלפל חריף, גוואקמולי ושמנת חמוצה הגיע מיד. מעולם לא טיפסתי על הר במהירות שכזו, מורידה שכבה אחרי שכבה, עד שהוא הפך למכתש. טעים.

אחר כך התמלא השולחן במנות עם טעמים חזקים ודומיננטיים, מעוררים. שילבנו אותם בכל הרכב. קמרונס הוא פיתה שטוחה וגדולה, דו צדדית, ממולאת בגבינה ושרימפסונים קטנים (36). רוקד על הלשון.

 

 

אבל מקסיקו לא נשארת רק בפנטזיה אחרי הגילוי האחרון: מסעדת טאקרייה — מסעדה מקסיקנית שנפתחה לפני כמה חודשים וממלאת חוסר גדול, שכן בניגוד לאוכל האסייתי הפופולרי במחוזותינו, לחברו המקסיקני לא היה אותו מזל. הוא לא הצליח לתקוע יתד עמוקה בלב סועדי תל אביב.

 

טאקרייה  (צילום: ריאן)
טאקרייה (צילום: ריאן)

 

מכיוון שנאמר לנו בטלפון שאין הזמנות מראש (מאז כבר השתנו דברים ובסופי שבוע, כנראה בגלל הלחץ הגדול, כבר אפשר להזמין מקומות) הגענו על פי המלצה לפני 21:00. זה לא ממש עזר לנו. המסעדה הייתה מפוצצת וגם בחוץ היה תור ארוך. התלבטנו ובסופו של דבר החלטנו להישאר, וכשהגיע תורנו הצטופפנו שלושה בשולחן קטן, כתף אל כתף לשכנינו הסועדים בשני השולחנות שבצדדים.

 

המלצר המשיך להזרים לשולחן מנות לוהטות וכיפיות: טאקו קרניטה (28), טאקו ביסטייק, טוסטדה פרסקה (16), קלחי תירס הוואנה (16). טעמי מקסיקו הפיקנטיים והחריפים מעט עם התאמות קלות לטעם הישראלי. מה להגיד? כל מנה חלום. באמת.

 

בגזרת הקינוחים יש רק שלושה לבחירה. אנחנו בחרנו את הצ'ורוס — טבעות בצק מטוגנות מצופות בסוכר וקינמון, שעדיין לא החליטו אם הן יותר קריספיות או רכות. זאת הייתה הנקודה הכי חלשה בארוחה. מנה סתמית.

 

בסופו של דבר שילמנו על ארוחה נהדרת 274 שקל (מתוכם 100 שקל על המשקאות). ואנחנו עוד נחזור.

 

טאקרייה, לבונטין 27, תל אביב. 6005280

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לפורוםלפורום


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות