כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אוכלים

סלט בורגול ועדשים שחורות צילום: ענת סמבול
סלט בורגול ועדשים שחורות צילום: ענת סמבול
 
סלט עם עדשים צילום: ענת סמבול
סלט עם עדשים צילום: ענת סמבול
 
עדשים שחורות צילום: ענת סמבול
עדשים שחורות צילום: ענת סמבול
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

הבלוג של ענת: מתאוששים מהחג

אחרי כל המצות, הקניידלך והארוחות הענקיות, ענת חוזרת לשיגרה עם סלט בורגול ועדשים שחורות, סלט טעים ובריא שמכינים במהירות

ענת סמבול 
פורסם: 02.04.13, 09:08

מה שיש לי לומר עכשיו זה - אוי.

 

זה לא רק כמות האוכל, אלא גם איכות האוכל. אני חושבת שהגוף האנושי לא מסוגל לסבול כל כך הרבה מצות או קמח מצה בצורת קניידלך לסוגיו (וכשאני אומרת קניידלך, אני מתכוונת גם לניסויי הלחמניות הכשרות שהיו בבית, "הקניידלך האפויים").

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

סלט בורגול ועדשים (צילום: ענת סמבול)
סלט בורגול ועדשים (צילום: ענת סמבול)

 

בערך באמצע החג הפסקתי לאכול מצות, פשוט כי לא הייתי מסוגלת יותר. הרגשתי כל כך כבדה מכל המאכלים עתירי הביצים והמצות שפשוט החלטתי שזהו, אני עוברת לפריכיות אורז! כן, כן, הדיקטים חסרי הטעם האלה, עד כדי כך...

 

אז לכבוד סוף החג והחזרה לשיגרת אוכל רגילה אני מביאה לכם סלט קליל אך משביע. זוכרים שסיפרתי לכם על העדשים השחורות שגיליתי לא מזמן? אז זה הסלט שדיברתי עליו, סלט של בורגול עם עדשים שחורות, עם מלא ירקות ודברים טובים ומזינים.

 

זה באמת סלט שכשאני חוזרת די מאוחר מהעבודה ואין לי כלום חוץ מירקות במקרר (וזה גם במקרה הטוב שיש ירקות והם לא קווץ', כי עשיתי קניות באותו השבוע או שבוע קודם...) ושקיות של בורגול ועדשים, שאותן אני מחזיקה בדרך כלל בארון.

 

סלט בריא ומשביע (צילום: ענת סמבול)
סלט בריא ומשביע (צילום: ענת סמבול)

 

אם אין לכם עדשים שחורות בבית, הסלט יכול לעבוד גם עם עדשים ירוקות, הטעם שלהן פשוט עדין פחות משל השחורות והן יותר "קמחיות".

 

אני ממליצה שכן תחזיקו עדשים שחורות בבית. הן אמנם לא נמכרות בכל סופר או מכולת שכונתית אבל אני מצאתי בפיצוחיה שמוכרת גם כל מיני תבלינים

וקטניות ברחוב מתחת לדירה, ואתם יכולים למצוא בכל חנות טבע גדולה. תאמינו לי, זה שווה את השקעת החיפוש.

 

סלט בורגול ועדשים שחורות

(2 מנות גדולות)

חצי כוס עדשים שחורות

חצי כוס בורגול דק

חצי ראש חסה ערבית בינונית

כחצי קופסת עלי בייבי

פלפל אדום בינוני

בצל סגול קטן

כ-10 עגבניות שרי (אפשר לשלב כמה צבעים, שיהיה יותר חגיגי)

מלפפון בינוני-גדול

כ- 10 זיתי קלמטה גדולים מגולענים

 

לרוטב:

מיץ מלימון גדול

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לשטוף היטב את העדשים ולהשרות במי ברז כרבע שעה. לאחר רבע שעה להעביר לסיר קטן עם כוס וחצי מים רותחים ולבשל עד ריכוך, בערך 20 דקות. חשוב לזכור לא להוסיף מלח למי הבישול, הוא יקשה את העדשים. בסוף הבישול לסנן מהמים ולהעביר לקערה.

 

עדשים שחורות. משרים ומבשלים (צילום: ענת סמבול)
עדשים שחורות. משרים ומבשלים (צילום: ענת סמבול)

 

לשטוף ולהשרות בקערה גדולה (אפשר בקערת ההגשה) את הבורגול במים רותחים כחצי שעה עד ריכוך הגרגירים (אפשר במי ברז אבל זה ייקח יותר זמן). כשהבורגול מוכן, לסנן היטב מהמים.

 

לשטוף את הירקות ולחתוך איך שאוהבים, ממש לא משנה הצורה, ולשים בקערת הגשה גדולה. להעביר את העדשים המבושלות והבורגול המושרה לקערת הסלט.

 

בכלי קטן מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב וממש לפני ההגשה שופכים אותו על הסלט. אפשר לגוון עם תוספות כמו גרעיני חמניה ודלעת, קרוטנים קטנים או גבינה מלוחה.

 

ענת סמבול כותבת את הבלוג על עיצוב ושאר ירקות וניתן ליצור איתה קשר בפייסבוק https://www.facebook.com/ktanakitchen?fref=ts

 

 

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות