כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
מנה אליפות

קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות צילום: דן לב
קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות צילום: דן לב
 
שי-לי ליפא צילום: דן לב
שי-לי ליפא צילום: דן לב
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

שי-לי מכינה לכם קציצות נימוחות וטעימות

שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול ומגישה התוכנית "הבית של שי-לי", מגישה לכם קציצות עוף טעימות ורכות, והכל בזכות הזוקיני

ורד לוי 
פורסם: 18.02.13, 07:39

שי - לי ליפא היא מחברת ספרי בישול, מתכונאית, עורכת קולינרית ומגישת תוכנית הבישול "הבית של שי – לי", והיא גם אמא לשני ילדים. שי-לי נידבה לנו מתכון טעים ובריא לקציצות רכות וטעימות, כפי שמעולם עוד לא טעמתם.

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

ממי למדתי להכין את המנה: את ההשראה למתכון קיבלתי מענת בן-משה, שהיתה העורכת בתוכנית של אודטה. היא סיפרה לי שהיא מוסיפה זוקיני מגורר לכל
סוגי הקציצות, וכך הן יוצאות לחות ורכות. ישר אימצתי את הרעיון וקציצות העוף שלי קיבלו חיזוק של זוקיני. אגב, לא רואים את הזוקיני בתוצאה הסופית, אז לא חייבים לגלות לילדים.

 

טיפ להצלחה: כדי שהקציצות יצאו מוצלחות במיוחד, כדאי להכין אותן מעוף טחון טרי, ולא כזה שעבר הקפאה והופשר. והכי מומלץ מפרגיות (בשר ירך העוף). ואת הזוקיני יש לסחוט היטב אחרי הגירור על מנת שהנוזלים לא יפרקו את הקציצות.

 

תדירות: מכינה אותן כל שבוע, ומגישה לידן אורז לבן או פירה. הן גם טעימות בתוך כריך.

 

תגובות: מלא תגובות. כל הזמן. שולחים לי אינספור מיילים, הודעות בפייסבוק וסמסים, ומודים לי על מתכון כל כך פשוט, ביתי וטעים. כיף גדול.

 

המאכל האהוב: יש המון, אבל אם הייתי צריכה לבחור זה היה לגמרי הממולאים של אמא שלי: בצלים במילוי בשר כבש, רכז רימונים, הרבה עשבי תיבול וצנוברים.

 

מאכל שלא אגע בו לעולם: ג'וקים וחיות מחמד.

 

קציצות זוקיני ועוף ברוטב עגבניות (צילום: דן לב)
קציצות זוקיני ועוף ברוטב עגבניות (צילום: דן לב)

 

קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות

(6-4 מנות)

 

500 גרם בשר עוף טרי, טחון (מומלץ פרגיות)

1 זוקיני בינוני, מגורר גס וסחוט היטב

1 בצל קטן, קצוץ דק

1/3 כוס פירורי לחם

1 ביצה

1 כף רוטב סויה

מלח

 

לטיגון:

שמן זית

 

לרוטב:

1 קופסה (800 גרם)עגבניות מרוסקות

1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים

1 כף רוטב סויה

1 כפית גדושה סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני על אש בינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

הקציצות: מערבבים בקערה את החומרים לקציצות. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.

 

יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס"מ ומחממים על אש בינונית. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.

 

מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר עם הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו). מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות. 

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as28-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות
 
פיקוד העורף התרעה במרחב: