כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אוכלים

קנלוני תרד וגבינות צילום: ענת סמבול
קנלוני תרד וגבינות צילום: ענת סמבול
 
תרד צילום: ענת סמבול
תרד צילום: ענת סמבול
 
הקנלוני בדרך לתנור צילום: ענת סמבול
הקנלוני בדרך לתנור צילום: ענת סמבול
 
הגבינה הזהיבה צילום: ענת סמבול
הגבינה הזהיבה צילום: ענת סמבול
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

הבלוג של ענת: חגיגה של תרד וגבינות

העונה הגשומה מביאה עימה שלל עלים ירוקים ובשרניים ובעיקר את התרד שאפשר לעשות איתו הרבה מאכלים. ענת שולחת אתכם לשוק ומכינה קנלוני תרד וגבינות

ענת סמבול 
פורסם: 30.01.13, 08:07

עוד סיבה ללמה אני אוהבת את החורף היא העובדה שעם הגשם, שהשנה באמת הגיע כמו שצריך, מגיעים לשוק גם העלים הירוקים, הבריאים והבשרניים, עלי התרד.

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

עלים ירוקים בכלל ותרד בפרט מאוד בריאים וחשוב מאוד לאכול מהם. בתרד יש הרבה סידן, חלבון, ויטמינים, חומצה פולית ונוגדי חימצון החשובים מאוד לגוף. אבל לעומת הדעה הרווחת, תרד לא מכיל כמות גדולה של ברזל (לעומת עלים ירוקים אחרים) לכן לא באמת תהפכו לפופאי אם תאכלו הרבה תרד.

 

קנלוני תרד וגבינות בתבנית (צילום: ענת סמבול)
קנלוני תרד וגבינות בתבנית (צילום: ענת סמבול)

 

אבל תרד הוא ירק טעים ודי נגיש היום. ואני מאוד אוהבת אותו. הוא משתלב בכל סגנון בישול, מאסיה עד אירופה, אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים, מלאכול את העלים חיים בסלט או ברטבים לפסטה ועד תבשילים בבישול ארוך, מרקים ומליות למאפים שונים.

 

זה לא המתכון הראשון שאני מביאה לכם עם תרד וכנראה שהוא גם לא יהיה האחרון, יש לי כמה מתכונים ברפרטואר והיד עוד נטויה. כמות המתכונים שאני מסמנת לעצמי בספרים רק הולכת וגדלה ואני לא מספיקה לעשות את כולם.

 

תרד. נמצא בכמויות בשווקים  (צילום: ענת סמבול)
תרד. נמצא בכמויות בשווקים (צילום: ענת סמבול)

 

לפני כמה זמן חשבתי שאולי אני פשוט אבחר ספר אחד ואעשה את כל המתכונים שיש בו, כמו בסרט "ג'ולי וג'וליה", זה נראה לי נחמד. אז אם יש לכם

ספר אהוב שאתם מכינים ממנו מתכונים ואתם בטוחים שהם מוצלחים, אתם מוזמנים להציע את הספר כאפשרות, אני אשמח לקבל הצעות חדשות על ספרים שאולי אין לי ואולי אחד מהם יקרוץ לי.

 

טוב, נחזור לתרד. קחו לכם כמה שעות חופש מהחיים העסוקים שלכם, צאו לשוק הקרוב אליכם ואם אין לכם שוק קרוב, תבחרו אחד ותעשו לכם יום כיף. רק מלצאת מהבית ולהסתובב בין כל הצבעים והריחות, הבעיות ייראו קצת יותר רחוקות ולא חשובות.

 

קנלוני וגבינות בדרך לתנור (צילום: ענת סמבול)
קנלוני וגבינות בדרך לתנור (צילום: ענת סמבול)

 

אני כמובן ממליצה על שוק רמלה, שם אני עושה חלק מהקניות ובדרך כלל אני גם מוצאת הרבה מעבר למתוכנן, וכך הגיע התרד למתכון של השבוע. הר של תרד טורקי נמצא אצלי במקרר כרגע. וגם אם לא מצאתם תרד טרי (למרות שעכשיו בגלל הגשמים אפשר למצוא אותו באיכות טובה גם בסופרים) תמיד אפשר להשתמש בקפוא, הוא בסדר לאפייה, פשוט לא מרגישים את הבשרניות של העלה לאחר ההקפאה.

 

דרך אגב, אם קניתם תרד טרי ונשארה לכם כמות שאתם לא תשתמשו בה בקרוב, אפשר לחלוט אותם שתי דקות, להעביר לקערה עם מי קרח, לייבש היטב מהנוזלים, לחלק לשקיות אטומות ולהקפיא.

 

קנלוני תרד וגבינות

למלית:

1 קילו תרד טרי (לא משנה איזה זן) או חבילה תרד קפוא שהפשרנו במקרר (800 גר')

250 גר' גבינת טוב טעם (חבילה)

170 גר' גבינת פטה 5% שומן (חצי חבילה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/4 אגוז מוסקט מגורד

לרוטב בשמל:

50 גר' חמאה

2 כפות קמח

3 כוסות חלב

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע אגוז מוסקט מגורד

חבילת קנלוני

 

הגבינה הזהיבה מלמעלה, הקנלוני מחכה למטה (צילום: ענת סמבול)
הגבינה הזהיבה מלמעלה, הקנלוני מחכה למטה (צילום: ענת סמבול)

 

אם משתמשים בתרד טרי שוטפים אותו היטב, שמים במחבת גדולה ועל אש נמוכה מאדים את העלים עד שהם מתכווצים כמעט לגמרי אבל לא הופכים לקווץ'. מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים שנשארו ומקררים. לאחר קירור קוצצים גס את העלים רק כדי שלא יהיו גדולים מדי ואז לא יהיה נוח למלא את הקנלוני.

 

את שלב הסינון עושים גם עם התרד הקפוא - מעבירים למסננת לאחר הפשרה ומנקזים נוזלים. בקערה גדולה מועכים עם מזלג את הגבינות הרכות - טוב טעם ופטה - ומערבבים עד שהן כמעט חלקות.

 

מוסיפים את התרד המסונן, רצוי אפילו לסחוט קודם בעדינות. מתבלים לפי הטעם, טועמים ואם צריך לתקן תיבול, מתקנים.

 

מכינים את רוטב הבשמל - בסיר קטן ממיסים את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל הקמח נטמע בחמאה. כדאי לעבוד על אש נמוכה כדי שלא יישרף.

מוסיפים את החלב, מגבירים את האש ומערבבים עם מטרפה עד שכל הגושים נמסו בחלב. מתבלים בעדינות.

 

מכבים את האש ומוסיפים את כל הגבינה הצהובה וחצי מכמות הפרמזן אל תוך הסיר ומערבבים היטב עם כף עץ. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.

 

מילוי הקנלוני - שתי שיטות:

אחת - להעביר את כל המלית לשק זילוף גדול ולמלא בעזרתו את הגלילים.

 

שנייה - לקחת כפית של מלית ולהכניס לגליל ועם הצד הצר של הכפית דוחפים את המלית לתוך הגליל, כך עושים עד שגליל הקנלוני מלא.

 

עד כמה שלהעביר לשק זילוף נשמע פשוט ומהיר, אם התערובת מתקררת לכם לגמרי והיא מתקשה, תהליך הזילוף יהיה מאוד קשה ואיטי. לכן אני מעדיפה את המילוי הידני, הוא אמנם איטי ומעט סיזיפי אבל הוא לא מסובך.

 

כך ממלאים את כל הקנלוני, תפסיקו כשייגמר לכם המלית או הקנלוני (בעיקרון כמות המלית מספיקה לכמות של חבילת קנלוני אבל לפעמים שמים יותר או פחות בגליל, אז בדרך כלל משהו ייגמר קודם.

 

לסידור הקנלוני - אני אוהבת להשתמש בתבנית פיירקס 30X40 (בערך) ולסדר שכבה כפולה. מוזגים בערך שתי מצקות של רוטב בשמל על תחתית התבנית ומסדרים שכבה של גלילים ממולאים, באיזו צורה שנכנסת לכם בתבנית. אם כל הקנלוני נכנס לכם בשכבה אחת, מיזגו את שאר הרוטב מעל.

 

אם נשארו לכם גלילים לאחר שסיימתם שכבה, מוזגים עוד בערך שתי מצקות של רוטב בשמל מעליהם ומסדרים את שאר הגלילים לשכבה שנייה. אם אתם עושים שתי שכבות, תעשו אותן מלאות, זאת אומרת שהשכבה העליונה לא תהיה חצי כמות של התחתונה והן לא יהיו שוות. כך גם האפייה תהיה לא אחידה.

 

אחרי שסיימתם לסדר את הגלילים, מוזגים את שארית הרוטב בצורה שווה מעל הכל ומפזרים מעל את שארית גבינת הפרמזן המגורדת.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה כ-40 דקות עד שבנעיצת סכין מרגישים שהקנלוני רך ואפוי לגמרי והגבינה הזהיבה.

 

ענת סמבול כותבת את הבלוג על עיצוב ושאר ירקות

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות