כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
הכל אנשים

גדעון אדר. דווקא שותה מעט צילום: קראנטולי מיכאלי
גדעון אדר. דווקא שותה מעט צילום: קראנטולי מיכאלי
 
שיקויי געתון. הפירות הופכים לשיכר צילום: אנטולי מיכאלי
שיקויי געתון. הפירות הופכים לשיכר צילום: אנטולי מיכאלי
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

השיקוי שדופק את הראש לצעירים בקיבוץ

איך בא לעולם שיכר הפסיפלורה שמייצר גדעון אדר ב"שיקויי געתון"? רמז: בזכות צעירי הקיבוץ, שחיפשו משהו טוב לדפוק את הראש בפורים

ארנון לפיד 
פורסם: 25.10.12, 00:02

התראה: ב"פסטיבל יין הקיבוצים" הקרוב, בזיקים (1 בנובמבר), אסור לכם לפסוח על הליקרים המסחררים של "שיקויי געתון", שאינו יקב, ודאי לא מפעל, כי אם "בית מלאכה", כהגדרתו של גדעון אדר, מקימו. אדר, שלא שש לציין את גילו, אלא ברמז גס - "נולדתי בפלשתינה-א"י" - עבד כל השנים, מאז הצטרף לקיבוץ געתון, במטעים, בבננות ובאבוקדו, ובמהלכן גם ניסה עם עמיתיו להעשיר את מגוון הפירות שגידלו, במינים נוספים: פפאיה, קרמבולה, ועוד.

 

עוד יצרני שיכר מקיבוצים:

 

"באמצע שנות התשעים", הוא מספר, "זימן אליו ד"ר עמוס בלומנפלד, מנהל המחלקה למטעים דאז, ב'מכון וולקני', כמה נוטעים ותיקים מרחבי הארץ, אני ביניהם, והציג בפנינו זן חדש, ייחודי, של פסיפלורה, שעונית בעברית, שברר מזרעים שהביא מהוואי. הוא קרא לו 'Passion dream'. היות שעמד לצאת לפנסיה, וידע שלא יספיק ללמוד ולחקור את הדרישות הספציפיות של הגידול, הוא נתן לנו את הייחורים שפיתח, ואמר לנו: קדימה, נסו והצליחו.

 

"ניסינו בגעתון חלקה ניסיונית של ארבעה-חמישה דונם, והצלחנו, אלא שהתברר, שלצד יתרונותיו של הפרי - הטעם המצוין, העושר בוויטמין סי, ותכונתו המרגיעה - תוחלת החיים של הצמח, שהוא מטפס נמרץ, מגיעה לשש-שבע שנים בלבד, ושאי-אפשר לאחסן את הפרי בקירור, וכמובן לא בכל דרך אחרת, מה שמחייב לשווק אותו מיידית,

ומונע ממנו להיות מסחרי".

 

אתם מנחשים נכון, אבל לא גדעון הוא אבי הפתרון שנמצא, אלא צעירי הקיבוץ (הפטורים זה מכבר מעול הדיבר העשירי של "השומר הצעיר"): "הם ביקשו ממני כמות קטנה של פירות בשלים, ערבבו את תוכנם עם אלכוהול, ולמחרת באו וסיפרו לי בהתרגשות, שיצא להם משקה מדהים".

 

כיוון שעמד לפני פרישה לגמלאות, וחיפש עיסוק שיהיה קשור במקצועו, גידול עצי פרי, חיפש גדעון ומצא מדריך להכנת שיכר, ונפגש עם ד"ר ארקדי פפיקיאן, יינן בכיר, שלא הכיר את הפסיפלורה. "הוא התוודע באמצעותי לפרי, ואני למדתי ממנו ליצר שיכר".

 

בבית המלאכה שלו מייצר אדר שיכר פסיפלורה (את הפרי הוא רוכש בכפר ביל"ו), אבל לא רק: גם שיכר ליצ'י, שקד, תמר, רימון, דובדבן, עם תכולת אלכוהול של 14%-17%. התפוקה של "שיקויי געתון" צנועה, אבל מרכז המבקרים במקום, וקהל לקוחותיו המסור של השיכר, מכסים את ההוצאות של גדעון, ומה שהכי חשוב: עושים אותו גמלאי מאושר. ולא, הוא דווקא שותה מעט.

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as29-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות