כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
אוכל

המבורגר באגאדיר צילום: ריאן
המבורגר באגאדיר צילום: ריאן
 
סלט עם פטה ופטריות צילום: ריאן
סלט עם פטה ופטריות צילום: ריאן
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

אגאדיר: קציצה לגובה

ביקור בסניף נחלת בנימין בתל אביב של אגאדיר הוא לא רק חוויה נוסטלגית. מתברר שהמקום הוותיק עדיין מגיש את אחד ההמבורגרים הטובים בעיר

יקיר אלקריב 
פורסם: 30.09.12, 07:47

יותר מ־15 שנה עברו מאז נפתח הסניף הראשון של אגאדיר בנחלת בנימין, שהיה חלוץ ההמבורגריות התל אביביות מהזן הזה. אני עוד זוכר את המקום כשהיה בקושי חדרון קטן שהגיש המבורגרים שנראו אז גדולים מדי בלחמניות ענקיות. קשה להאמין, אבל בתל אביב של הימים ההם היה מדובר בחידוש עצום, שהפך להצלחה אדירה. מאז נפתחו, ונסגרו, רשתות המבורגר רבות שהציעו דיל דומה, וחלקן פעילות עד היום.

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

 

מה מקורה של ההצלחה הזאת? התאווה לבשר, קודם כול. וגם זה שבישראל קשה מאוד להזמין סטייק במסעדה ולקוות שיוגש לשולחן במצב לעיס. זה נכון גם היום, אגב, למרות הפריחה של מסעדות הבשר והמומחים למיניהם. המבורגר טוב הוא הרי בסך הכול סטייק טחון ומתובל ועם הלחמנייה הגדולה, הצ'יפס והקטשופ — מדובר במנה שבטוח להזמין אותה וכיף לאכול אותה. ואם מקורו של הבשר לא נחות, ומי ששולט בגריל לא חורך אותו ומייבש אותו — גם אניני הטעם יכולים לבוא על סיפוקם. 

 

המבורגר באגאדיר (צילום: ריאן)
המבורגר באגאדיר (צילום: ריאן)

 

הגענו לאגאדיר בשבת בצהריים, כשהמדרחוב פתוח וניתן לחנות ממש מול הסניף. הילדים קיבלו מנת ילדים שכללה המבורגר קטן, צ'יפס וקטשופ, ואנחנו

הזמנו המבורגר של 220 גרם, עם תוספת של בצל מטוגן, סלט פורטובלו עם גבינת פטה ותוספת של כרובית מטוגנת.

 

ההמבורגר היה הראשון שהגיע, ונצלה למידת מידיום־וול מדויק, כפי שהתבקש. הלחמנייה הייתה חמימה, הקציצה גדולה וטעימה ותוספת הבצל המטוגן עשתה את העבודה הנכונה. סך הכול, בקיזוז דקדוקי העניות ההכרחיים, מדובר בהמבורגר כמעט מושלם מסוגו. ואם הדבר הענקי הזה שוקל 220 גרם, לא ברור מי יכול להשתלט על המבורגר של 330 גרם, ועוד עם תוספות של ביצת עין או גבינת אמנטל, שגם הן מוצעות כאן.

 

סלט עם פטה ופטריות (צילום: ריאן)
סלט עם פטה ופטריות (צילום: ריאן)

 

במסעדות המבוססות על מנות בשר, מנות צידיות נחשבות בדרך כלל לסוג של אתנחתה קומית. אלא שבניגוד לציפיות, סלט הירקות שהוגש לנו לא היה רע, למרות שדווקא פטריות הפורטובלו, עתירות טעם בדרך כלל עד כדי כך שהן יכולות לשמש תחליף לבשר — היו קצת ספוגיות ותפלות. אולי זה קרה מפני שהן לא זכו לצריבה קצרה על הגריל, שהייתה משחררת מהן את כל הטעמים. גם נוכחותה של גבינת הפטה הייתה מוזרה ולא לגמרי מפוענחת.

 

לעומת הסלט, התוספת של הכרובית המטוגנת הייתה משעשעת למדי; פרחי הכרובית העדינים צופו בשכבה כה צפופה ומסיבית של פירורי לחם וטוגנו עד בוש, כך שאפשר היה לספר לנו שמדובר בתפוחי אדמה או בקישואים.

 

על קינוחים ויתרנו, אבל הילדים קיבלו בכל זאת שני ארטיקי פירות לא רעים תוצרת בית, והתענגו עליהם מאוד.

 

על כל זה שילמנו 220 שקל כולל שירות. מותר להניח שאם היינו ארבעה מבוגרים בארוחת ערב, עם אלכוהול וכל השיגועים, היינו משלמים הרבה יותר, ואולי אפילו כפול.

 

אגאדיר, נחלת בנימין 2, תל אביב. טל': 5104442

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות