כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אוכל

עוגיות חמאת בוטנים צילום: עינת שגיא
עוגיות חמאת בוטנים צילום: עינת שגיא
 
מערבבים סילאן וחמאת בוטנים צילום: עינת שגיא
מערבבים סילאן וחמאת בוטנים צילום: עינת שגיא
 
עינת שגיא צילום: יניב דרוקר
עינת שגיא צילום: יניב דרוקר
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

 

בלוג טבעוני חדש: עוגיות חמאת בוטנים

עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, בבלוג אוכל חדש ב-mynet. לסיפתח מתוק: איך תכינו עוגיות חמאת בוטנים טעימות וגם בריאות

עינת שגיא 
פורסם: 14.08.12, 09:22

רוב האנשים חושבים שכדי לאכול בריא או לרדת במשקל הם צריכים לוותר על מתוקים. אבל זה ממש לא נכון. אפשר ליהנות מדי פעם ממתוקים קצת יותר בריאים, והכי חשוב - לא פחות טעימים.

 

היכנסו לעמוד "אוכלים" של mynet

עוד מתכונים והמלצות על מסעדות בעמוד "אוכלים" בפייסבוק

 

אני חושבת שבמשך חצי שנה הכנתי את העוגיות האלה שבוע אחרי שבוע מרוב שהן היו לי טעימות. יש כאן בסך הכל ארבעה מרכיבים, וההכנה היא כל כך פשוטה, שלא הייתה שום סיבה לא להכין אותן שוב ושוב.

 

העוגיות יוצאות מהתנור (צילום: עינת שגיא)
העוגיות יוצאות מהתנור (צילום: עינת שגיא)
 

 

אז תגידו - "מה בריא בעוגיות?" נכון. יש כאן חמאת בוטנים שעשירה בשומן, ועשויה מבוטנים קלויים, יש כאן סילאן שהוא סוכר לכל דבר. נכון. צודקים.

 

אבל יחסית לעוגיות שמכילות סוכר מעובד ותעשייתי, חמאה עשירה בשומן רווי וכולסטרול, ביצים שגם הן תורמות לכולסטרול, וקמח לבן שמבחינתי גם הוא נחשב לסוכר – הן הרבה יותר בריאות. מה גם שהן טבעוניות – בלי חמאה ובלי ביצים.

 

התערובת של העוגיות (צילום: עינת שגיא)
התערובת של העוגיות (צילום: עינת שגיא)

 

ותגידו "אבל זה נורא משמין...". נכון. אם אוכלים הרבה, זה משמין. כמו כל דבר אחר. אבל אם אוכלים שתי עוגיות כחלק מתזונה מאוזנת – זה בסדר גמור, ואפילו מומלץ, כדי להשקיט את התשוקה למתוק.

 

 

עוגיות חמאת בוטנים

 

1/4 כוס חמאת בוטנים – שמכילה רק בוטנים (או מקסימום גם מלח)

1/4 כוס סילאן טבעי – שמכיל רק תמרים

3/4 כוס קוואקר עדין

4-6 תמרים מסוג מג'הול קצוצים

 

* אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)

* אפשר להחליף את הסילאן במייפל אמיתי (או להחליף רק חצי מכמות הסילאן)

* אם משתמשים במייפל – רצוי להגדיל את כמות הקוואקר לכוס שלמה

* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או להחליף את התמרים בצימוקים

 

ההכנה:

 

מערבבים את חמאת הבוטנים והסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מוסיפים את הקוואקר ומערבבים שוב. מוסיפים את התמרים הקצוצים

 

בשלב הזה, אני מערבבת עם הידיים, כי התערובת דביקה מדי. 2-3 ערבובים – לא צריך יותר מזה.

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות ( * אני משתמשת בטוסטר אובן, כאשר שני גופי החימום דולקים – עליון ותחתון)

 

מרפדים תבנית עם נייר אפייה. יוצרים עוגיות – אני משתמשת במכשיר לפלאפל כדי שייצאו עוגיות יפות ושוות בגודלן, אבל אפשר גם עם הידיים

 

מניחים בתבנית ומכניסים לתנור ל- 10 דקות בלבד! לא דקה יותר, כדי שלא יתייבשו.

 

** אצלי בתנור, החלק האחורי חם יותר מהקדמי, אז אחרי 6 דקות אני הופכת את המגש ומכניסה לעוד 5 דקות

 

עינת שגיא היא מדריכה לתזונה טבעית והרזיה בריאה וכותבת את הבלוג עינת - תזונה לבריאות

 

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as28-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    למציאת מרחב ההתגוננות האישי שלכם »
    פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
    רשימת יישובים במרחב