כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
  
טבע צונן

מצטננים בקיץ צילום: shutterstock
מצטננים בקיץ צילום: shutterstock
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

הטרנד החדש בתל אביב: פירות קפואים

חתיכות פרי, מעט מים וטיפה סוכר — זה כל מה שהעיר הזאת הייתה צריכה ב־35 מעלות ואלף אחוזי לחות. בוטיק השלגונים הטבעיים החדש "פריז" באבן גבירול הפך ללהיט בזכות הקפאת תותים, גויאבות, מנגו, סברס, רימון, קיווי, ליצ'י ועוד. היסטריה

זיו רביב 
פורסם: 26.07.12, 15:08

13:00 בצהריים, אבן גבירול פינת רחוב שור. ארבע אימהות, שלושה אבות, שני מקררים ואחד ארטיק טבעי. כמה טבעי? מאוד טבעי. חתיכות פרי, מעט מים וטיפה סוכר. שלושה רכיבים שבערבוב נכון יוצרים מגנט חזק מאוד שמושך אליו ילדים בני שלוש עד 83. כולם מתנקזים לחנות הארטיקים החדשה "פריז", מלשון קפוא. כולם מלקקים ארטיקים בלשון קפואה, כמו שלא ליקקו בחיים. בתוך רגע המקום הזה הפך לדבר החם של העיר ללא הפסקה.

 

 

תכירו את החבר הכי טוב שלכם בקיץ הזה — ארטיק טבעי מפירות. עכשיו תאכלו את החבר הזה וכנראה לא תתחרטו. גויאבה, מנגו, סברס, רימון, קיווי, ליצ'י, תות, בננה. יש פה הכול.

 

פריז נפתחה לפני שלושה חודשים והביאה עימה לעיר הלוהטת את בשורת השלגונים הטבעיים. מדובר בבשורה מתוקה, קרה ודלת קלוריות. כ־25 קלוריות לארטיק הקטן שלהם, וכ־60 קלוריות לארטיק הרגיל, שמחירו שמונה שקלים.

 

ארטיקים מפירות טבעיים של "פריז"  (צילום: ריאן)
ארטיקים מפירות טבעיים של "פריז" (צילום: ריאן)

 

גלי החום האחרונים והבלתי נסבלים הפכו את החנות הקטנה למקום עלייה לרגל. "השלגון שאנחנו מייצרים ומשווקים הוא הכי איכותי והכי בריא מכל השלגונים שיש היום בארץ", קובע שרון אבו (36), שיחד עם אחיו כפיר הוא הבעלים של העסק.

 

שניהם נתנייתים, שם הם מחזיקים בחנות המפעל שנפתחה לפני שש שנים. ב־2004 סיים אבו את עבודתו כמנהל משרד לשירותים סלולריים ברמת גן: "נסעתי למקסיקו כדי לחפש תעסוקה. רציתי לייבא לישראל מוצר חדש שאין פה. קניתי הכול, ניסיתי הכול עד שמצאתי מוצר מנצח".

 

המוצר המנצח שנבחר מלכתחילה היה בכלל משקה אלכוהולי שנקרא 'ספיריט', ברנדי מעורבב בקפאין. בגלל סיבות ביורוקרטיות הוא נאלץ לוותר עליו, "אז עברתי למוצר השני ברשימה, הארטיקים הטבעיים".

 

את סוד הכנת הארטיקים הטבעיים הוא למד במשך כמה חודשים ממשפחה מקסיקנית שייצרה ומכרה אותם, ומקץ כמה חודשים עשה הארטיק הטבעי עלייה לגאלית לארץ הקודש המדברית. האחים אבו הקימו את המפעל שלהם בחדרה. "בהתחלה הכנו אותם עם חתיכות גדולות של פרי, קוביות אננס, קוביות גויאבה, ממש כמו במקסיקו. ניסינו למכור את זה בחופי הים, אבל הילדים בארץ לא התלהבו מחתיכות הפרי, אז פשוט שינינו את המוצר, כתשנו את הפרי והבאנו את הארטיק למצב שהוא היום, עם מרקם פרי אחיד. מאז אני לא מקבל תלונות".

 

בשנים הראשונות, מלבד בחנות בנתניה הם שיווקו את הארטיק בעיקר במסיבות טבע. אבו: "אחי היה מגיע בחמש בבוקר למסיבות הטבע ומוכר את הארטיקים. לחבר'ה בני ה־30 יש פלאשבקים מהארטיק שלנו. הם אומרים שהם זוכרים את הטעם הזה מהאפטר פארטי בחו"ל".

 

היום, חוץ מלתל אביבים סטלנים בדימוס, פריז משמשת בעיקר כתחנת תדלוק לאימהות צעירות עם עגלות ילדים, אבל כאמור לא רק. כמעט כל אדם שני שעובר

ברחוב בשעות הצהריים נכנס להתעניין ויוצא עם ארטיק. בוטיק הארטיקים הפך ללהיט היסטרי. אבו: "אנחנו מוכרים הרבה גם לאירועים, לחתונות, לשגרירים והארטיקים נמצא במקררים של כל עשירי ישראל שחשובה להם האיכות. חיל האוויר הוא לקוח גדול שלי ולפחות עשר פעמים בשנה אני מוכר כמות גדולה לבית הנשיא. גם נשים בהיריון מאוד אוהבות את המוצר. מבחינתן זו הגשמת חלום כי זה מתוק, טבעי וטוב לצרבות. לפני כמה ימים עצרה כאן לקוחה קבועה ממש בדרך לחדר הלידה, היא קנתה שקית ארטיקים, שיהיו לה בבית החולים".

 

אתם בין הבודדים שהשרב עושה להם טוב.

"הייתה היסטריה של עבודה ועלייה של עשרות אחוזים במכירות. אבל לשרב יש שני צדדים מבחינתי. מצד אחד זה טוב למכירות, אבל מצד שני כשיש שרב הוא פוגע בגידולי הפירות בארץ, המחירים של הפירות עולים ואני יודע שאני כבר ארגיש את זה בעוד כמה חודשים כשאקנה את הפרי לייצור הארטיקים".

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 

 
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות