כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
זיכרונות מהקיבוץ

מסעדת "בית היין" צילום: מור כוכבי
מסעדת "בית היין" צילום: מור כוכבי
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

"בית היין" בקיבוץ מעברות: תביאו קינוח מהבית

מסעדת "בית היין" בקיבוץ מעברות נבחרה להיות זאת שתאכלס אותנו עם תחילת השנה האזרחית החדשה. המסקנה: הקיבוץ של פעם לא מזכיר את הקיבוץ של 2012. אזהרה: את הקינוח תביאו מהבית

זיוה ניסים 
פורסם: 24.01.12, 07:52

השבוע הראשון של השנה. שתי נשים חופשיות: אחת שהחליטה לכבוד השנה החדשה לצאת לשנת חל"ת, אחרי 15 שנה במקום הכי סודי במדינה, ואנוכי, בחופשה שגרתית שמלווה הפעם בפרפרים בבטן (שהספיקו בינתיים להתעופף). לכאורה, כל הסיבות ההיגיוניות לטרוף את שנת 2012. וכשרוצים לטרוף, יותר נכון, רוצות, הרבה מזומנים זורמים לכיסם של בעלי עסקים.

 

עוד ב-mynet:

 

התחנה הראשונה, כבר הבנתם, הייתה מרכז קניות. הותרנו שם סכום בעל ארבע ספרות (כל אחת לחוד), ויצאנו לטפל ברעב האמיתי. השעה הייתה כבר שבע בערב, והפור נפל על "בית היין" בקיבוץ מעברות, שנמצא על הדרך בכביש 4, והתאים מאוד למצב הרוח שלנו: קיבוץ, קצת פסטורליה, אפשר לפתוח כפתור במכנס ללא חשש, לא צריך להקפיד בלבוש (למרות ההשקעה המוזכרת לעיל).

 

"בית היין". יין טוב, אבל לא מוותרים על הקפה (צילום: מור כוכבי)
"בית היין". יין טוב, אבל לא מוותרים על הקפה (צילום: מור כוכבי)

 

מגרש החנייה היה ריק לחלוטין, מה שלא הפריע לחברתי הנרגשת לעלות עם רכבה על המדרכה. אולי היה זה עץ האקליפטוס הענק שבסמוך, שבהמשך גילינו

שהוא בן למעלה מ-100 שנה. סחתיין. גם המסעדה הייתה באותה שעה ריקה. תוך שנייה וחצי התייצבה מלצרית עם תפריטים. פצחנו בהצהרת כוונות ראשונה: אנחנו ר-ע-ב-ו-ת.

 

הצהרה שנייה: קר לנו, ולא נסבול זאת. אומרים שבית היין נבנה על חורבותיו של בית קירור לתפוחי אדמה בימיו הראשונים של הקיבוץ. אז אולי אנחנו קצת בטטות, אבל באנו להתפנק. זיהינו תנור גז קטן על הקיר בפינה, והתיישבנו מתחתיו.

 

למנה ראשונה לקחנו "ריבולוטה" - נזיד איכרים טוסקני, עם ירקות שורש, לחם, שעועית לבנה, כרוב שחור ועגבניות עם המון טעם. המלצרית התעקשה שניקח גם את ספיישל הבית - גבינת קממבר מטוגנת. אחרי 10 דקות הונחו המנות על השולחן. הראשונה נראתה כמו צלחת חמין לא מזמינה במיוחד, אבל מפאת הרעב, נאכלה. השנייה, שהומלצה בחום, הייתה רחוקה מלהיות טעימה.

 

לעיקרית הזמנו פסטה א-לה מילנזה, שזה אומר פסטה עם עגבניות, חצילים, גבינת צאן ובזיליקום. לא רע בכלל, וגביע היין (מרלו ג'סט-טוליפ) שימח את הלבבות. חברתי נזכרה שבנעורינו, כשחשבנו שקיבוצניקים זה ה-דבר, בתפריט של הפאב (במקלט או בלול שעבר הסבה) היו צ'יפס, טוסט, גולדסטאר ונובלס. אז לפחות ביין הם די השתפרו.

 

אחרי שיחת בנות חמישית ליום הזה, התעייפנו והרגשנו צורך עז להזריק קצת סוכרים, ומשלל הקינוחים נבחר טריקולד. חיכינו וחיכינו וחיכינו, האש בתנור הגז כמעט כבתה, והקינוח לא הגיע. הקפה שהזמנו (כי לעזאזל היין, שיחת בנות בלי קפה היא לא שיחה), נלגם כבר בחציו, והמתוק המתוק בושש להגיע.

 

בסופו של דבר הגיח המלצר משום מקום, ובפנים נבוכות בישר שהטריקולד קפוא וייקח זמן עד שיפשיר, אז כדאי להזמין קינוח אחר. מה אגיד לכם, הלכנו על הכי בנאלי - עוגת תפוחים וכדור גלידה. היה נחמד.

 

"בית היין" הוא מקום מדהים ביופיו, בתוך צמחייה ועצי איקליפטוס, המשרים תחושה טובה של פעם. היין משלים היטב את האווירה, אבל אם תרצו את הקינוח, כדאי להביא אותו מהבית.

 

† מחיר: 192 שקלים.

† שירות: סביר.

† שירותים: מחוץ למסעדה.

† חנייה: בשפע.

† גישה לנכים: יש.

 

"בית היין", קיבוץ מעברות, כביש 4

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as26-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות