כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
אצל פיני במטבח

פסטה בולונז צילום: ריאן
פסטה בולונז צילום: ריאן
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

והילד הזה הוא אני

לכבוד החופש הגדול פיני מכין פסטה ברוטב בולונז. לילדים לא נשאר אלא ללקק את האצבעות

פיני לוי 
פורסם: 18.08.11, 15:06

לכבוד החופש הגדול הלכנו הפעם על מנה ששום ילד לא יסרב לה: פסטה ברוטב בולונז. בין אינסוף הגרסאות לרוטב הזה בחרתי בגרסה הפשוטה, זו שילדים אוהבים וגם אני. אפשר להעשיר ולהשביח את הרוטב בצורות שונות. אני, למשל, הוספתי לו טימין לימוני שעושה את ההבדל ומקפיץ את המנה.

 

 

כשאומרים פסטה בולונז, אנו רואים בדרך כלל לנגד עינינו ספגטי טובע ברסק עגבניות ותוספת בשר, אבל לא זו הכוונה. לטעמי הרוטב עשיר מספיק ולא צריך להטביע אותו. אני אוהב להרגיש במנה הזו גם את הפסטה וגם את הבשר. אפשר להכין גם רוטב עגבניות עשיר ומרוכז, כשכל אחד בוחר מינונים על פי טעמו.

 

אפשר להקל על החיים, להכין את הרטבים מראש ולשמור אותם לרגע הנכון. אז ישאר רק להכין את הפסטה ולחמם את הרטבים במקביל לבישול. תוך עשר דקות יש לכם ארוחה משביעה שגם הילדים ילקקו בה את האצבעות.

פסטה לימים של חופש (צילום: ריאן)
פסטה לימים של חופש (צילום: ריאן)
 

 

לאיכות הבשר הטחון יש חשיבות רבה. אני יודע שקשה למצוא מקומות שטוחנים את הבשר במקום, אבל כדאי להתעקש ולחפש, תוך בחירת נתח הבשר המתאים. במקרה הזה - אונטריב (מספר 2), נתח לא שמן שאין צורך להוסיף לו שומן. גם בשר טרי וגם קפוא ישיגו את המטרה.

 

חומרים:

חבילת פסטה פטוצ'יני או ספגטי

650 גרם בשר טחון לא שמן

שמן לטיגון

2 בצלים יבשים קצוצים דק

6 שיני שום פרוסות

קופסת רסק עגבניות קטנה

כף גלי טימין לימוני

פלפל שחור/פלפל אנגלי/פפריקה מתוקה

צ'ילי (לא חייבים)

מלח וחצי כוס מים רותחים

 

ההכנה:

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מגביהים את האש, מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו תוך הפרדת הגושים.

 

מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים בטיגון דקה-שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות והמים הרותחים ומתבלים. את הטימין הלימוני מומלץ להוסיף חמש דקות לפני סיום הבישול.

 

מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כ־20-15 דקות ומוסיפים מים רותחים במידת הצורך. היזהרו לא לקבל רוטב דליל מדי. את הרוטב אפשר להכין מראש ולחמם שוב לקראת ההגשה.

 

מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מחלקים לצלחות הגשה או קערה מרכזית, מוסיפים את רוטב הבולונז מעל הפסטה ומגישים מיד.

 

רוטב עגבניות בסיסי

חומרים:

10-8 שיני שום פרוסות

2 קופסאות (400 גרם) עגבניות תמר מקולפות.

מעט שמן זית לטיגון

כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה פלפל שחור/מלח

כעשרה עלי בזיליקום (לא חובה)

 

ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם הנוזלים עד לקבלת מרקם חלק.

 

מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. חשוב שלא יישרף (אז טעמו יהפוך מר). מוסיפים את הרסק, מערבבים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אפשר להוסיף מים רותחים במידת הצורך.

ממשיכים בבישול עוד כ־20-15 דקות. אפשר להכין מראש ולשמור לעת הצורך.

 

אפשר גם: להוסיף לרוטב העגבניות אריסה מרוקאית או פלפל צ'ומה טריפוליטאי, שהופכים את הרוטב מרוכז ומתובל יותר או להוסיף לרוטב הבולונוז חזה אווז מעושן, ו/או שני כבדי עוף קצוצים או להוסיף פלפל חריף קצוץ גס.

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as19-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    רשימת יישובים במרחב