כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
ילדים מבשלים

בוחשים בצלחת צילום: נתי שפריר
בוחשים בצלחת צילום: נתי שפריר
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

מתכונים שילדים אוהבים - ואפל, קרפ ופנקייק

לילדים מתחשק משהו לנשנש בשבת בבוקר? החופש הגדול רק התחיל וכבר נותרתם בלא חומרים לפעילות יזומה? סתם מתחשק לכם משהו מתוק? השף שלנו לוקח אתכם לעולם החביתיות ועונה על שאלת השאלות: מה ההבדל בין פנקייק, בלינצ'ס וקרפ?

נתי שפריר 
פורסם: 20.07.10, 12:46

זה קורה מדי שבת, עד שמונה בבוקר לכל המאוחר. מימין ומשמאל עולה מהילדים מקהלה של קולות: "אבא תכין פנקייק", "אני רוצה קרפ", "לא. תכין לנו בלינצ'ס", "אבא, אפשר ואפל בלגי?". כך זה נמשך דקות ארוכות, לעתים זה נגרר לוויכוח (בין הילדים) ולעולם לא יעזרו הטיעונים שלי ש"פנקייק הוא בסך הכל קרפ שמן". בדרך כלל זה יסתיים כשאני גורר את עצמי מהמיטה למטבח ומכין שניים מבין ארבעת האלמנטים המוזכרים. לפחות.

 

ויש עוד עילה לריב בין הילדים: המאבק סביב השאלה הרת הגורל "מי עוזר לאבא?" - מה שמותנה כמובן במה שמשדרים בטלוויזיה (לעתים שלושתם נחושים לעזור לי, לפעמים אבחש בדד).

 

אני, כמובן, מקבל כל עזרה בשמחה - אבל גם בחשש תמידי. לילדים יש נטייה לרוץ קדימה עם המתכון. אם לרגע אני מסובב את הראש הם כבר מוסיפים איזה קמח, וניל או משהו אחר שלדעתם צריך להוסיף לבלילה.

 

אז כדי שגם לכם יהיה מה לעשות בשבת בבוקר (זהירות, מלכודת דבש - או מייפל, בעצם: שנת היופי שלכם בסכנה) ולכבוד החופש הגדול (שלהם) קבלו כמה מתכונים של מאכלים שילדים מאוד אוהבים (וגם האבא שלהם) להכנה משותפת.

 

הגבינה כבר בפנים

טובי הבלשנים כבר דנו בסוגיה - איך קוראים לחביתיות האמריקאיות בלשון רבים: פנקייקס או פנקייקים? התשובה, כמובן, הרבה פחות משמעותית מהטעם עצמו. כשאני מכין פנקייקס אני אוהב להוסיף לבלילה מעט גבינה לבנה, שמעניקה איזושהי אווריריות. אני נוהג להשתמש בקמח תופח מאליו - מה שאומר שהעשייה של הפנקייק צריכה להיות זריזה כדי שהבלילה לא תאבד מתכונות ההתפחה.


פנקייק - מעדן או קרפ שמן? (צילום: נתי שפריר)

 

את הפנקייקס אני נוהג לטגן על להבה נמוכה. אני אישית לא מקפיד על צורה עגולה - אם זה חשוב לכם השתמשו במסגרת עגולה שלתוכה תיצקו את הבלילה. כשנוצרות המון בועות קטנות על פני השטח של הפנקייק אני הופך אותו לעוד פרק זמן קצר על צדו השני.

 

פנקייק

2 ביצים

5 כפות סוכר

5 כפות גבינה לבנה

50 גר' חמאה

1 וחצי כוס חלב

2 כוסות קמח תופח + כף-שתיים (תלוי בסמיכות)

1 כפית תמצית וניל איכותית

 

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר והגבינה הלבנה.

מוסיפים את תמצית הווניל ואת החלב והקמח, לסירוגין.

מערבבים היטב.

מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה.

יוצקים את החמאה לבלילה תוך כדי בחישה.

יוצקים שלושה עיגולים מהבלילה למחבת במרחק של כמה סנטימטרים זה מזה, מטגנים כמה דקות והופכים.

מסירים מהמחבת ועורמים על צלחת.

מגישים מסורתית עם סירופ מייפל, עם או בלי כדור גלידה.

 

בשם האם

ושוב סוגיה לשונית: האם יש לומר קרפ או בלינצ'ס? הפעם ההבדלים הם לא רק סמנטיים אלא תרבותיים, אבל בשורה התחתונה מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת - לאחת שורשים אוסטרו־הונגריים והשנייה מוצאה מאוכלי הצפרדעים.

 

בקרב המקצוענים יש תחרות עד כמה הקרפ שלך דק ועל כמה מחבתות של קרפ אתה יכול לשלוט בו זמנית. ובהקשר זה כדאי לזכור: הקרפ הראשון (כמעט) תמיד ילך לפח. בדרך כלל הוא יספוג את כל השומן ו"יכשיר" את המחבת לקרפים שיבואו אחריו.

 

הבלילה שנעשה דומה לזאת של הפנקייק - רק שהיא יותר דלילה והקמח בה שונה. ובאשר לסוגיית השם: אני זוכר מהילדות את אמי מכינה בלינצ'ס ומשחררת את השוליים בתנועת מזלג מיומנת לקראת הפיכת החביתית (ואיך שלפעמים העברית מורידה את התיאבון), אז אני הולך, כרגיל, עם ההונגרים.

 

בלינצ'ס

2 ביצים

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית גרידת תפוז או לימון

1.5 כוס קמח + כף נוספת

1.5 כוס חלב

50 גר' חמאה

 

אופן ההכנה:

טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר, הווניל והגרידה.

מוסיפים לסירוגין את הקמח והחלב וטורפים היטב (אם יש גושים מסננים לקערה אחרת).

מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה.

יוצקים את החמאה לתוך הבלילה תוך כדי בחישה.

מניחים לתערובת לנוח כמה רגעים.

מחממים שוב את המחבת ויוצקים פנימה כמות מהבלילה שתכסה את כל פנים המחבת - תוך הקפדה שתיווצר שכבה דקה ביותר.

מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד השני לעוד כמה שניות ומסירים מהמחבת (ואת הראשון, כאמור, מעיפים).

חוזרים על הפעולה (לא כולל ההעפה) עד לגמר הבלילה.

ממלאים בריבה, בשוקולד, בגבינה מתוקה או בכל מילוי שבו חשקה נפשכם.

 

התעמלות מכשירים

יש המון גרסאות לוואפל בלגי, חלקן ארוכות ומסורבלות ומכילות שמרים (ולכן פסולות מראש להגדרה אוכל לילדים) - אני הולך כאן על מתכון קליל יותר וטעים לא פחות.

 

סוד הקסם של הוואפל היא הפריכות שלו. אני משתמש בהרבה חמאה ובסוכר גבישי (וכהרגלי אני אפנה אתכם אל מאיר ויוסי בחנות של החד פעמי בדרך אל הים באשדוד), המבטיחים פריכות וברק במעטפת.

 

בניגוד לפנקייקס ולבלינצ'ס, הוואפל מצריך הצטיידות מוקדמת במכשיר ייעודי שמשמש להכנת ואפל בלגי - אבל לדעתי כדאי לכם להשקיע באחד כזה, שישרת אתכם שנים. אם תחפשו טוב, סביר להניח שתמצאו כזה שהעלות שלו לא גבוהה. למעשה, מתישהו בעבר נהגו ברשת שופרסל למכור טוסטרים זולים עם פלטות מתפרקות שאפשר להחליפן בפלטות של ואפל בלגי. חפשו את הטוסטרים האלה ותודו לי מדי שבת בבוקר. וישנם כמובן גם את המכשירים המשמשים מעל להבה ואת המכשירים החשמליים היקרים יותר של חברת krups. כולם מצוינים, העיקר הבלילה.

 

ואפל בלגי

2 ביצים

1 כפית וניל

100 גר' חמאה רכה

3 כפות סוכר

150 מ"ל שמנת מתוקה

כוס קמח תופח

3 כפות גבישי סוכר

 

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את הביצים, החמאה, הווניל והסוכר (הרגיל).

מוסיפים את השמנת ואת הקמח התופח, מערבבים קלות ומפזרים פנימה את גבישי הסוכר.

יוצקים כף גדושה במקום המיועד לכך במכשיר ההכנה ומכינים בהתאם להוראות ההכנה במכשיר.

 

מגישים מיד כשחם עם סירופ מייפל, ממרח נוטלה, כדור גלידה או אבקת סוכר (בחרו באופציה המועדפת עליכם, או שלבו. נילי מ"החגיגה של באבט" בירושלים היתה מכינה את הוואפלים עם רוטב שעשוי על בסיס ליקר גראנד מרינייר וזה יוצא שמיימי, אבל לא ממש מיועד לילדים, כמובן.

 

הכדור בידיים שלה

למרות חיבתי רבת השנים למטבח, יש תחומים שבאופן מסורתי אני מעדיף להזניח. וכך, אצלנו בבית, כדורי שוקולד הם תחת אחריותה של רעייתי שתחיה (הדבר נכון, אם כבר פתחנו את הנושא, גם לגבי עוגות ביסקוויטים).

 

באחרונה, אני שמח לגלות שהתחיה אימצה את המתכון הבא מאתר המתוקים www.bakerella.com - כדורי שוקולד על מקל העשויים מעוגיות אוראו (עוגיות סנדביץ'

אמריקאי. ואם אתם עדיין לא מכירים - מהר לסופר) ומצופים בשוקולד לבן. וכן, זה טעים ומושחת בדיוק כמו שזה נשמע.

 

כדורי שוקולד

כ־30 עוגיות אוראו

מיכל גבינת שמנת (30% שומן)

200 גר' שוקולד לבן

2 כפות חמאה

 

אופן ההכנה:

מרסקים (במעבד מזון או בשקית אטומה) את עוגיות האוראו לפירורים דקים.

מערבבים את גבינת השמנת עם פירורי העוגיות ומצננים קלות.

יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, מסדרים אותם על נייר אפייה ומעבירים לקירור.

ממיסים את השוקולד הלבן עם החמאה (בקערה במיקרוגל על חום נמוך).

נועצים בכל כדור שוקולד מקל (כמו של סוכריה - אפשר למצוא חבילות של מקלות בחנויות מתמחות) וטובלים את הכדור בשוקולד המומס, לציפוי.

מניחים לשוקולד לטפטף מעט ומניחים לייצוב מעל לנייר האפייה.

מצננים (אפשר לשמור בהקפאה לתקופה ממושכת) ואוכלים.

 

חיפוש אירועים נוספים
החל מתאריך
עד תאריך
כל הארץ
כל הארץ
מרכז
חיפה
צפון
ירושלים
דרום
שפלה
שרון
נגב וערבה
כל התחומים
כל התחומים
מוזיקה
תיאטרון
מחול
קלאסי
ילדים
בידור
פסטיבלים
עניין
שם אמן, שם הצגה, שם אירוע
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 


קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
מופעים
אוכלים
נדל"ן
אור ירוק
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  as27-c
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות
 
פיקוד העורף התרעה במרחב: