כתבות|בעלי מקצוע
  פורטל מקומי מקבוצת ידיעות אחרונות- חדשות, פנאי ובידור - mynet
 
 
הביקורת

מנה עיקרית צילום: ריאן
מנה עיקרית צילום: ריאן
 
וקינוח צילום: ריאן
וקינוח צילום: ריאן
 
לדוגמא:הובלות, איטום
לדוגמא:תל אביב, חיפה
 
 
 
 
 

רוקדים עם הדג

הבסיס לאוכל של טשרניחובסקי 6 הוא מיקס צרפתי-איטלקי-ים תיכוני מושקע. ככה זה כשהשפים אייל מירון ודליה לוגסי אוהבים אנשים

אבי אפרתי 
פורסם: 02.04.09, 16:52

חמש שנים חלפו מאז פתחו בני הזוג אייל מירון ודליה לוגסי את טשרניחובסקי 6. בתחילת הדרך מדובר היה במסעדת בישול ביתי מהסוג היותר פשוט, ששכנה בטשרניחובסקי 5.

 

מירון הגיש אז תבשילי עוף, שניצלים וקציצות, בצהריים בעיקר, בתפאורה נטולת תואר או הדר. לפני כשנתיים וחצי עברו מירון ולוגסי לצידו הנגדי של הרחוב – טשרניחובסקי 9 והפכו את המקום לביסטרו. העיצוב שודרג לבלי הכר וכמוהו גם התפריט.

 

בתחילת הדרך עוד הועסק שף במטבח, אבל חיש מהר נכנס מירון לתפקיד. מאז, טשרניחובסקי 6 הוא אחד המקומות היחידים שבאמת מתנהלים ומרגישים כביסטרו.

 

טשרניחובסקי היא מסעדה שכונתית אמיתית. את השף/בעלים אפשר לראות חוזר מהשוק עם ירקות, בשר ודגים, שאותם יבשל בשעות הקרובות. בת זוגו אחראית על הקונדיטוריה ומלצר אחד בלבד מלווה אותם במהלך העבודה.

 

בתפריט יש נוכחות מוחשית לאוכל הביתי מהגלגול הראשון, אבל הבסיס הוא מיקס צרפתי-איטלקי-ים תיכוני, מושקע ועם זאת נטול יומרות. מירון מבשל פשוט אך מלא אהבה, מגיש מנות נדיבות, עם רטבים דומיננטיים והאוכל שלו מהנה.

 

אבל טשרניחובסקי 6 הוא לא רק אוכל, מה שהופך אותו למקום מקסים עם אווירה. מירון ולוגסי הם אנשים שאוהבים אנשים, וזה ניכר בכול. הסועדים אינם רק לקוחות. הם הרבה יותר מזה. רוב הסועדים כאן הם אנשי השכונה או הסביבה הקרובה והם בגדר "קבועים". יש במקום משהו חם, נעים, ועם זאת אוורירי דיו כדי לספק תחושת נינוחות וחוסר מחויבות.

 

הגענו לצהריים והזמנו מהמסלול המעט מתוחכם יותר. ראשונות: קלמרי נחמדים שנצרבו כהלכה, על מצע חציל קלוי ולבנה טעימה וסלט קיסר מוצלח, שרוטב עדין וטוב, על בסיס אנשובי ופרמזן, עטף אותו כהלכה. מנות היום היו אוסובוקו טלה ופילה דניס בירקות והלכנו על שתיהן.

 

מנת האוסובוקו חשפה בשר רך, מתפרק מהעצם כמעט, מלא בטעמי

וניחוחות טלה, על פירה טוב ורוטב עשיר. במנת הדג היו שני פילטים צרובים של דניס, שבשרם נותר עסיסי. קוביות תפוחי אדמה עם בצל סגול צרוב, לצד אפונה בתרמילים ועגבניות תמר חלוטות קלות, היו תוספת ירקות מגוונת ונחמדת. האוכל, כפי שניתן להתרשם, איננו מייצג כל ניסיון להמציא מחדש את הגלגל, אבל הוא נחמד עד מאוד ועשוי היטב.

 

קינחנו בפאי לימון מצוין ובטארט אגסים עם גלידת וניל, טובים מאוד שניהם. 88 שקל לפורמולת ראשונה/עיקרית בשר; 92 לפורמולת הדג. שתיהן כוללות כוס יין. קינוח יוסיף 28 שקל. בערב המחירים גבוהים קצת יותר מן הסתם, אך שפויים בהחלט. מהמקומות הנחמדים בעיר.

 

  • טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 9. 6208729

 

 

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לפורוםלפורום


 

 
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות    לקריאת כל התגובות ברצף
נא להמתין לטעינת התגובות

קריות וצפון
חיפה
שרון
ירושלים
מרכז
שפלה
דרום
נגב וערבה
קיבוץ
נדל"ן
מפות
המקצוענים - הובלות
איזורים
דיוור אלקטרוני
כל הזכויות שמורות © ל-  -nc
 Application delivery by radware YIT - פיתוח אינטרנט ואפליקציות